НОВИНИ

В Єдиній електронній системі в сфері будівництва запрацювало 4 нові е-кабінети

В Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва запустили в дослідну експлуатацію ще чотири електронні кабінети користувачів, повідомляє Міністерство розвитку громад і територій.

Названо середню вартість 1 га сільгоспземель після запуску ринку

Стартова ціна 1 га сільськогосподарських земель після запуску ринку землі може скласти близько 50-60 тисяч гривень.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький в інтерв’ю “Агробізнес Сьогодні”.

Goldman Sachs спрогнозував, як швидко почнеться масова вакцинація

Економісти інвестиційного банку Goldman Sachs зробили прогноз щодо темпів вакцинації населення планети від коронавірусу. Згідно з їх прогнозами, до осені 2021 року понад 70% жителів розвинених країн будуть вакциновані від коронавірусу.

Про це пише CNBC.

Кабмін не продовжив "карантин вихідного дня"

На сьогоднішньому засіданні, 2 грудня, Кабмін не продовжив "карантин вихідного дня".

"І на вихідні і в будні будуть діяти карантинні обмеження щодо помаранчевої зони на території цілої країни", - вказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Встановлено нові ліміти для ФОП-єдинників

Сьогодні, 1 грудня, Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій" (законопроект № 4439-д).

Продаж нерухомості: хто сплачує ПДФО та подає звітність

Якщо стороною договору купівлі - продажу об'єкта нерухомого майна є юридична особа чи фізична особа - підприємець, така особа є податковим агентом платника податку щодо нарахування, утримання та сплати (перерахування) до бюджету податку з доходів, отриманих платником податку від такого продажу. 

З 1 грудня діє нова форма заяви щодо встановлення вимоги нотаріального засвідчення/посвідчення