НОВИНИ

СОТ вперше в історії очолить жінка

До фінального раунду вибору нового генерального директора Світової організації торгівлі (СОТ) вийшли дві претендентки: колишній керуючий директор Світового банку Нгозі Оконджо-Івеала та міністр торгівлі Республіки Корея Ю Мен Хі.

Цифровізація і агросектор: світові тренди, інновації та розвиток в Україні

Цифровізація — це колосальний інвестиційний ресурс, який є змога спрямувати на розвиток економіки.   Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час презентації нових електронних послуг та документів «Diia Summit», що відбулася 5 жовтня.

З 1 січня запрацює Єдиний реєстр податкових повідомлень-рішень

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що 23 травня 2020 року набув чинності Закон № 466-ІХ, яким внесено зміни до пунктів 58.1 та 58.2 ст. 58 Податкового кодексу, відповідно до яких 1 січня 2021 року запроваджено Єдиний реєстр податкових повідомлень-рішень контролюючих органів надісланих (вручених) платникам податків (далі - Реєстр).

Бізнес не підтримує збільшення акцизного податку

З 1 січня 2021 року в Україні пропонується збільшення ставок акцизного податку на лікеро-горілчані вироби на 11,6%. Відповідна ініціатива запроваджується законопроєктом №4101 та альтернативними до нього, зареєстрованим у Верховній Раді у вересні.

98% всіх українських товарів матимуть вільний доступ на ринок Британії

Президент України Володимир Зеленський підписав Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії.