НОВИНИ

Microsoft інвестує 500 мільйонів доларів в український ринок

Microsoft інвестує в розвиток хмарних сервісів на українському ринку. Компанія Microsoft і Міністерство цифровий трансформації України підписали меморандум про співпрацю. Про це на брифінгу повідомили представники компанії і Мінціфри. Згідно з умовами меморандуму, Microsoft інвестує в розвиток хмарних сервісів на українському ринку близько 500 мільйонів доларів. Інвестиції будуть спрямовані, зокрема, на будівництво двох дата-центрів компанії на території України.

Топ 100 найбільших приватних компаній України

Журнал «Forbes Україна» опублікував рейтинг 100 найбільших приватних компаній України за 2019 рік, згідно з яким їх сукупна річна виручка складає 54% українського ВВП або 2,15 трлн грн і приблизно дорівнює двомісячному обсягу продажів Walmart, світового ритейлера номер один.

За випуск зелених єврооблігацій ДТЕК отримав нагороду Most Impressive Debut Issuer від GlobalCapital

ДТЕК уже вдруге отримала престижну нагороду

Це вже друга нагорода ДТЕК за випуск зелених єврооблігацій, які стали для України новим фінансовим інструментом по декарбонізації економіки. У листопаді 2019 року компанія вперше здійснила випуск зелених єврооблігацій – цінні папери на суму 325 млн євро з терміном обігу 5 років включені в лістинг Euronext Dublin. 

Мобільний зв’язок і інтернет за новими правилами

В уряді назвали зміни. За останні роки інтернет став невід’ємною частиною життя майже кожного українця. Нещодавно Верховна Рада прийняла законопроект, який в значній мірі змінює сферу телекомунікацій. До цього в Україні з 2003 року діяв закон, який сильно застарів. Уряд довгий час намагалося реформувати регулювання роботи провайдерів і мобільних операторів. Прийнятий законопроект – шостий, розглянутий в уряді з 2003 року, хоча в Європі за ці роки сферу телекомунікацій реформували вже п’ять разів.