НОВИНИ

Готівка в обігу зросла на 14.4 %

Станом на 1 липня 2020 року у готівковому обігу України перебувало готівки на суму 486,3 млрд. грн., зокрема банкнот – 483,4 млрд. грн. (2,96 млрд. штук) та монет – 2,8 млрд. грн. (13,4 млрд. штук). Про це повідомляє НБУ на своїй офіційній сторінці у Facebook.


Податківці проведуть“гарячу” телефонну лінію про розстрочення податкового боргу

7 серпня 2020 року з 11 год. 00 хв. до 12 год. 00 хв. Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі проведе “гарячу” телефонну лінію на тему: “Про розстрочення податкових зобов’язань (боргу)”.

ФОПам скасують обов'язкове ведення книги обліку доходів: Президент підписав Закон

Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 786-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб - підприємців» (проект № 2524), який Верховна Рада ухвалила 14 липня 2020 року.

Чи діють готівкові ліміти при покупках через Інтернет — ДПС

Як повідомили у ГУ ДПС у Кіровоградській області, на сьогодні діючим нормативно-правовим актом, який визначає порядок ведення касових операцій у національній валюті України для суб'єктів господарювання, є Положення № 148.

Скандальний закон про локалізацію не має зачепити товари з країн ЄС та СОТ

Законопроєкт №3739 про локалізацію у державних закупівлях суперечить міжнародним зобов’язанням України, а тому законопроєкт, у разі його ухвалення, може не застосуватися до товарів, що імпортується з країн ЄС та СОТ.