НОВИНИ

Суд скасував повернення Коломойському акцій ПриватБанку

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адмінсуду Києва, яким було задоволено позов кіпрської компанії Triantal Investments Ltd. та скасовано рішення Національного банку про визначення пов’язаних з ПриватБанком осіб.

Рада ухвалила закон про «Дія City»

Верховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила законопроект №5376 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», який регулює податкові умови спеціального правового режиму «Дія City».

Парламент прийняв закон про фінансові послуги та фінансові компанії

Українці зможуть отримувати фінансові послуги — знімати гроші з рахунку, робити перекази тощо — не тільки в банках та спеціалізованих небанківських установах, а й у мережевих магазинах, АЗС чи на пошті. Їм дозволять отримувати відповідні ліцензії Національного банку України (НБУ).

Що таке МПЗ і скільки доведеться платити за землю

Українцям почнуть нараховувати новий податок на землю вже з 1 січня 2022 року. Однак перші платежі робити треба буде в 2023 році – тоді платити доведеться близько 1,2-1,3 тис. грн за 1 гектар. У 2024-му “розцінки” зростуть до 1,4-1,5 тис. грн.

Гетманцев про податкову амністію: Основний масив по $40-50 тис. із платника ще не пішов

Громадяни декларують у межах податкової амністії великі суми, але основний масив по $ 40−50 тис. із платника ще не пішов, прокоментував перебіг амністії капіталів голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.