НОВИНИ

Подaтковa вводить новий вид перевірок

Подaтковa вводить новий вид перевірок, які торкнуться всіх громaдян крaїни. Зa порушення, які будуть виявлені в ході моніторингу, укрaїнцям зaгрожують штрaфи до 180 000 гривен. Про це йдеться в річному плaні Держслужби з питaнь прaці в Укрaїні.

Україна продасть низку збиткових аграрних підприємств із землею

За підсумками 2020 року агропідприємства, які перебувають в управлінні Фонду державного майна, отримали збиток в розмірі 48,2 млн грн.

Антирейтинг очолює держпідприємство «Пуща Водиця», яке має 32,4 млн грн збитків. Компанія має у своєму розпорядженні понад 2 тис. га земель.

Друге місце з мінусом у 10,5 млн грн посів «Державний резервний насіннєвий фонд України». В трійку «лідерів» входить «Знам’янський шовкорадгосп» — 2,8 млн грн збитків.

У Фонді державного майна мають на меті продавати відповідні підприємства лише у вигляді єдиних майнових комплексів. Землі фірм не будуть розбивати та віддавати в оренду.

Наразі до переліку державних компаній, що підлягають приватизації, включено 16 підприємств. Питання приватизації ще 43 комплексів вирішиться після ухвалення законопроєкту про розпаювання державних земель при приватизації.

Держпраці отримала вказівку скоротити термін розгляду документів на отримання дозволів

Держпраці доручило керівникам своїх територіальних органів опрацьовувати запити на отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки/експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки у термін до 5 робочих днів.