НОВИНИ

Рада відновила проведення електронних закупівель під час карантину

Верховна Рада під час засідання 1 липня проголосувала за основу і в цілому за законопроєкт №3715 про внесення змін до закону України «Про публічні закупівлі» щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель.

Кримінальна відповідальність за недостовірну декларацію посадової особи повертається – прийнято Закон

Парламентом прийнято Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушенняКримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" з пропозиціями Президента України (проект № 4651).

Верховна Рада повернула ставку ПДВ 20% на низку товарів сільськогосподарської сировини, на чому наполягала ФРУ

В Україні зростуть розміри мінімальних і максимальних пенсій для деяких категорій пенсіонерів

З 1 липня в Україні зріс прожитковий мінімум. У зв'язку з цим, виростуть і розміри мінімальних та максимальних нарахувань для деяких категорій українських пенсіонерів.

У нашій країні вводять нові податки: кого ще змусять платити

Чинна влада намагається наповнити бюджет нашої країни, зокрема, шляхом введення нових податків. Слід зазначити, що вони при цьому ніколи не «винаходять велосипед»: майже у всіх випадках податки, які вводяться в Україні, вже введені і в інших країнах. Саме так виглядає питання і з новими податками, введеними недавно. Що ж це за податки?