НОВИНИ

НБУ озвучив прогнози для банків на 2020 рік

За оцінками НБУ, 2019 рік був успішним для банківського сектору – оновлено кілька історичних рекордів. Прибутковість банків була найвищою за весь період його роботи (щоправда, більше половини усіх прибутків отримав Приватбанк). Рентабельність капіталу у секторі сягнула 34%. Це стало можливим як завдяки стрімкому зростанню операційних доходів, так і найнижчим за десятиліття відрахуванням до резервів під активи.

Кабмін прийняв 7 рішень для спрощення ведення бізнесу в Україні

Напередодні Кабмін прийняв 7 рішень, метою яких є спрощення підприємницької діяльності та стимулювання розвитку економіки. За результатами засідання Уряд затвердив рішення про захист ринку органічного виробництва — відкриті реєстри виробників органічних продуктів не дозволять маркувати такою свою продукцію тим, хто насправді її не виробляє.

Держлісагентство впроваджує систему електронних аукціонів

12 лютого відбулася зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького з представниками деревообробних компаній, які здійснюють обробку дубових лісоматеріалів. На зустрічі обговорили питання запровадження електронних аукціонів з продажу деревини.

У річки України випустили делікатесні види риб

Понад 174 тис. екз. дунайського лосося, райдужної і струмкової форелі випущено у гірські річки Чернівецької та Івано-Франківської областей минулоріч. Ці види риб вирощено на державній установі «Рибоводний форелевий завод «Лопушно». Про це повідомляє пресслужба Держрибагентства.