НОВИНИ

Роботодавцям оновили форми документів для "карантинної" допомоги по частковому безробіттю

В Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, затверджений постановою КМУ від 22.04.2020 р. № 306, внесли зміни.

КРЕДИТИ ДЛЯ БІЗНЕСУ: НАЙМЕНШ ПРОБЛЕМНИЙ ПОРТФЕЛЬ СЕРЕД ДЕРЖБАНКІВ - В УКРГАЗБАНКУ

За даними НБУ, на 01.02.2021 найбільший обсяг непрацюючих кредитів для бізнесу був у портфелі Приватбанку - 169 млрд грн (у т.ч. для роздрібної торгівлі - 96,6 млрд грн; для оптової торгівлі - 31,1 млрд грн; для сфери операцій з нерухомим майном - 10,1 млрд грн тощо).

"Укрзалізниця" запустила запит пропозиції для закупівлі 50 електровозів

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) в разі нереалізації міжурядової угоди між Україною та Францією про закупівлю 50 двосистемних електровозів Alstom має намір закупити 50 електровозів через тендер, повідомив голова УЗ Володимир Жмак.

Зроблено важливий крок до будівництва першого концесійного автобану в Україні, – Шмигаль

Підписано Меморандум щодо підготовки пропозиції про державно-приватне партнерство за проєктом будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець-Броди-Рівне.

Рік на карантині: які зони діють нині

З новими нормами, в залежності від епідемічної ситуації області будуть розділені на “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” і “червону” зони.

Вчора міністерство охорони здоров’я оновило розподіл на карантинні зони. У Тернопільській області знову зріс показник госпіталізацій, до “помаранчевої” зони додалася Миколаївська область.

У помаранчевій зоні — 10 регіонів – Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська області.

З 8 березеня до “червоної” зони карантину потрапила Закарпатська область.

Показник госпіталізацій хворих з COVID-19 перевищено у 9 регіонах — в Києві, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївський, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Критеріями поділу на зони залишаться заповненість в лікарнях ліжок, відведених під госпіталізацію хворих на коронавірусну інфекцію, кількість виявлених хворих на 100 тис. населення, динаміка збільшення кількості нових випадків, коефіцієнт виявлення захворювання. Згідно з опублікованою Міністерством охорони здоров’я інфографікою, в “зеленій” зоні необхідно користуватися масками, також там буде діяти обмеження на проведення масових заходів (не більше 1 людини на 5 кв. м), на заповненість кінотеатрів (50% від загальної кількості місць) і на перевезення пасажирів (тільки сидячі місця).

Про жорсткий карантин. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що в Україні можуть його ввести, якщо медична система опиниться на межі колапсу.

Нині показник госпіталізованих хворих з COVID-19 перевищено в дев’яти регіонах. На сьогоднішній день від коронавірусу вакцинували майже 40 000 українців. Водночас держава поки не розглядає впровадження міжнародних свідоцтв про проведення імунізації. Про це заявив В.Ляшко.

  • “Червоний” рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників: 1) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я — понад 65%; 2) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення — менш як 300; 3) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення — понад 60; 4) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) — понад 20%; 5) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом — понад 50%.
  • Нагадаємо, в «Укрзалізниці» заявили, що обмеження продажу квитків, а також висадки і посадки пасажирів, що прямують з/в Івано-Франківську, Чернівецьку, Житомирську та Закарпатську області, будуть чинними до 19 березня включно.