НОВИНИ

В 2015 р. Україна експортувала ІТ-продукції на 2,5 мільярди доларів

У 2015 році Україна експортувала продукції IT-індустрії на 2,5 мільярди доларів. Про це заявила директор департаменту інновацій та інтелектуальної власності міністерства економіки України Олена Мініч в ефірі Радіо Свобода.

Закарпаття вийде на новий рівень транскордонного співробітництва

У Комітеті Верховної Ради України з питань євроінтеграції на виконання доручення Голови Верховної Ради України опрацьовано Звернення депутатів Закарпатської обласної ради сьомого скликання, прийняте у ході роботи другої сесії з приводу прохання прискорити прийняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно об’єднань єврорегіонального співробітництва (ОЄС)». Про це повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Український та молдовський бізнес поглиблюють співпрацю

Молдавсько-український бізнес-форум, який відбувся в Кишиневі, став платформою для поглиблення торговельних обмінів між економічними агентами двох країн та укладання нових взаємовигідних угод.Таку думку висловив на форумі Надзвичайний і Повноважний Посол України в Молдові Іван Гнатишин, передає Укрінформ.

Гонтарева відмовилася прогнозувати курс гривні на 2016 рік

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева відмовляється прогнозувати курс гривні на 2016 рік, але прогнозує інфляцію у 12%. Про це вона сказала, відповідаючи на запитання депутатів у парламенті, передає Українська правда.

Мінфін заявляє про спрощення звітності з ПДВ для платників податків

У зв’язку із змінами, які були внесені до Податкового кодексу України у грудні 2015 року (Закон України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII), Міністерством фінансів України 28 січня 2016 року затверджено нові форми та порядок заповнення звітності з ПДВ (Наказ №21 "Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість"). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів України.

Інвестори розчаровані відставкою Абромавічуса

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) висловила невдоволеність та глибоку стурбованість через причини, які привели до заяви міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса про відставку. Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній на сайті Асоціації.