НОВИНИ

Українцям перерахували зарплати, а умови роботи кардинально змінились: що відбувається на ринку праці

В Україні ситуація на ринку праці за минулий рік кардинально змінилась. Зарплати підвищили, кількість вакансій зросла в рази. Водночас робітників критично не вистачає. Експерти заявляють: ситуацію, що склалась, можна назвати структурним безробіттям, для подолання якого знадобиться тривалий час.

Україна має намір у 2024 році створити п'ять СП в ОПК із західними виробниками і запустити від п'яти індустріальних парків

Україна у 2024 році фокусується на розвитку оборонно-промислового комплексу (ОПК) і поставить завдання створити спільні оборонні підприємства із західними компаніями та локалізувати виробництво озброєння, техніки для розмінування та іншого обладнання, повідомила перша  віцепрем’єрка  – міністр економіки Юлія Свириденко.

Мобілізація у 2024 році: хто має право на бронювання своїх працівників

Мобілізаційні процеси в Україні передбачають можливість забронювати робітника за певних умов. Існує чіткий перелік категорій підприємств, працівники яких можуть розраховувати на відстрочку від армії.

Рейтинг найвищих зарплат у січні та "найсмачніші" вакансії

Український ринок праці, хоч і нерівномірно, однак продовжує відновлюватися після спаду на початку повномасштабної війни. Експерти оцінили ситуацію, оприлюднивши дані про найзатребуваніших фахівців та найвищу заробітну плату.

Українці назвали бажану роль уряду та його втручання в економіку

Наприкінці 2023 року 66% українців вважають, що уряд — це працівник, а люди мають бути керівниками, які здійснюють контроль за його діями. За останні три роки частка людей, які поділяють такий погляд, зросла з 55% до 66%.