НОВИНИ

Набули чинності закони щодо підтримки громадян і бізнесу в період дії карантинних заходів

Сьогодні, 10 грудня, набули чинності закони щодо підтримки громадян і бізнесу в період дії карантинних заходів для запобігання поширенню в Україні COVID-19, які Верховна Рада прийняла 4 грудня 2020 року. Відповідні закони були опубліковані в газеті "Голос України" 9 грудня.

Президент підписав Закон про встановлення нових лімітів для ФОП-єдинників

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» № 1017-ІХ (законопроект № 4439-д), який Верховна Рада ухвалила 1 грудня 2020 року. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Президента.

Володимир Зеленський підписав закони щодо підтримки бізнесу під час карантину

Володимир Зеленський підписав закони щодо підтримки громадян і бізнесу в період дії карантинних заходів для запобігання поширенню в Україні COVID-19, які Верховна Рада прийняла 4 грудня 2020 року. Про це повідомило офіційне інтернет-представництво Президента.

Строк оскарження податкових повідомлень-рішень після адміноскарження: ВС змінив позицію

Верховний Суд у складі судової палати для розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов'язкових платежів вирішив питання додержання позивачем строку звернення до суду із позовом про визнання протиправними і скасування податкових повідомлень-рішень після проведення процедури адміністративного оскарження. Відповідне рішення у справі № 500/2486/19 ВС прийняв 26.11.2020,повідомляє прес-служба Суду.

Залишилось трохи більше місяця, щоб скористатись податковою знижкою за 2019 рік

У головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують, що для нарахування податкової знижки необхідно до 31 грудня (включно) наступного за звітним податковим роком подати до податкового органу річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.