НОВИНИ

Стартап з українською співзасновницею переміг в інноваційному конкурсі в Австрії

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Відні.

"Набори будівельних конструкцій Robo Wunderkind дають дітям ігровий доступ до майбутніх технологій і вже успішно використовуються у багатьох школах. Я щиро вітаю Robo Wunderkind з перемогою в ініціативі "IÖB-Calls заради цифрових інновацій 2020" для державного сектору", - заявила федеральний міністр Маргарет Шрамбек, передаючи нагороду.

Для Яроцької та проєкту Robo Wunderkind ця премія стала вже десятою у 2020 році.

У коментарі кореспонденту агентства українка зазначила, що загалом на премію міністерства цифрових технологій та економіки Австрії претендували понад 100 номінантів. "Журі обрало загалом три найкращі інновації, які, на їхню думку, мають найбільш захопливий потенціал для підтримки державного сектору у цифровій трансформації", - зазначила Яроцька.

За її словами, Robo Wunderkind пропонує дітям можливість будувати та програмувати власні роботи за допомогою будівельних наборів. Наразі ця освітня технологія використовується вже у більш як 500 школах понад 20 країн.

"Завдяки навчальній платформі програмування Robo Wunderkind ми хочемо допомогти дітям віком від п’яти до 12 років краще підготуватися до викликів керованого технологіями сучасного світу та надати їм важливі навички", - зазначила Яроцька.

Про приналежність будь-якої земельної ділянки в Україні можна довідатися безкоштовно

Віднедавна інформація про власників та користувачів земельних ділянок по всій території України стала відкритою. Тобто перевірити, хто є власником земельної ділянки, можуть не тільки нотаріуси, правоохоронні, реєстраційні чи інші органи, а будь-який громадянин.

Про це пише Дорожній адвокат.

Які автомобілі шукають українці в інтернеті (дослідження)

В 2020 році 83% покупців нових авто дізнаються про оновлення моделі автомобіля в інтернеті. Головні джерела – новинні сайти (огляди, в тому числі YouTube) та сторінки автодилерів.

Про це на конференції “Auto.Ria” розповів Сергій Братусьов з Google Ukraine.

Опубліковано Закон про зміну порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками

2 грудня, в газеті "Голос України" опубліковано Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками" (законопроект № 0853, який раніше був зареєстрований за № 3157), прийнятий ВР 4 листопада.

Які діють заборони щодо розрахунків підприємств-єдинників

Платники єдиного податку першої - третьої груп повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги)виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій) (п. 291.6 ст. 291 ПКУ).