НОВИНИ

Затвердили новий договір про подання електронних документів до Фонду соцстраху

Аби мати можливість подавати до Фонду соцстраху електронні документи, зокрема, заяви-розрахунки на виплату лікарняних та декретних, роботодавці повинні укладати із відділеннями робочого органу виконавчої дирекції Фонду соцстраху відповідний договір.

Кожен 5-й українець працює неофіційно. Як держава посилює контроль за роботодавцями

Державна служба з питань праці від завтра посилить контроль за належним оформленням трудових відносин з працівниками. Як повідомляє пресслужба Пенсійного фонду, за порушення законодавства у сфері оформлення трудових відносин кримінальна відповідальність може передбачати штраф від 34 до 85 тис. грн, позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років, виправні роботи на строк до двох років, або арешт до 6 місяців.

До початку роботи Верховної Ради. Які законопроєкти потрібні бізнесу

Напередодні початку роботи IV сесії Парламенту, ми хочемо звернути увагу на найбільш важливі для бізнес-спільноти законопроєкти, які вже зареєстровані у Верховній Раді та очікують на голосування. Прокоментувала спеціально для НВ Бізнес Ольга Магалецька, керівник Офісу Національної інвестиційної Ради при Президентові України.

28 серпня в офісі Федерації роботодавців Закарпаття відбулась зустріч з представниками ГО «Наше рідне Закарпаття».

В продовження діалогу, розпочатого у відкритому офісі в рамках проекту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS) представники ГО «Наше рідне Закарпаття» Сергій Кузнєв та Ольга Костянець завітали до офісу Федерації роботодавців Закарпаття.

27 серпня відбувся відкритий діалог в рамках проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS).

Здобути освіту, безперечно, важливо і потрібно. Але не менш важливо здобути освіту, яка відповідає вимогам ринку праці. Гнучкість у цьому має проєкт перекваліфікації військовослужбовців та членів їх сімей «Норвегія-Україна».