НОВИНИ

Нові правила гри для «зеленої енергетики»

За ос­танні п’ять ро­ків рі­вень аль­тер­на­тив­ної енер­ге­ти­ки в Ук­ра­їні зріс від 1 до 8 %. Цьому спри­яли ви­со­кі «зе­ле­ні та­ри­фи». Од­нак та­ке стрім­ке зрос­тання «зе­ле­ної енер­ге­ти­ки» приз­ве­ло до то­го, що во­на ста­ла над­то до­ро­гою для дер­жа­ви. Уря­ду заб­ракло кош­тів для вип­лат ін­весто­рам. У та­ку пас­тку сво­го ча­су втра­пи­ла Іс­па­нія. Щоб не заг­на­ти ук­ра­їнсь­ку еко­но­мі­ку в глу­хий кут, вла­да ви­рі­ши­ла зни­зи­ти «зе­ле­ні» та­ри­фи. Що з цього вий­шло і яке май­бут­нє у від­новлю­ва­ної енер­ге­ти­ки, діз­нався Центр гро­мадсь­ко­го мо­ні­то­рин­гу та кон­тро­лю.

Третій форум регіонів України та Білорусі

Федерація роботодавців Закарпаття інформує, що 8-9 жовтня 2020 року у м. Гродно (Республіка Білорусь) відбудеться Третій форум регіонів України та Білорусі за участю глав держав, керівників органів державної влади, регіональної влади та підприємств.

Найкращі технології та процеси переробки мають бути доступними в АПК

Наша країна має бути не лише постачальником сировини за кордон, а й застосовувати найкращі наукові технології та процеси переробки в агропромисловому комплексі, щоб додана вартість і робочі місця залишались у державі. Таке бачення ситуації висловив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час сьогоднішнього відкриття виставки «АГРО-2020».

ТОП-3 області за кількістю проданих прав оренди на сільгоспземлю

За тиждень з 31 липня до 6 серпня 2020 року до загального переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які пропонуються до продажу на земельних торгах у формі аукціону, Держгеокадастр включив 32 земельні ділянки загальною площею 518,80 гектар.

Інтернет у всіх населених пунктах та іноземні інвестиції: як уряд планує розвивати регіони

5 серпня Кабінет Міністрів України затвердив державну стратегію регіонального розвитку на 2021 – 2027 роки. Про що йдеться, як довго це будуть втілювати і що це означає на практиці?