НОВИНИ

Актуально для Закарпаття: ставки туристичного збору у новоствореній ТГ

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області інформують, що відповідно до п. п. 10.2.2 п. 10.2 ст. 10 та п. 268.1 ст. 268 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) туристичний збір належить до місцевих зборів, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету.

Україна стала ще ближче до «промислового безвізу» — Мінекономіки

<p style="text-align: justify;"><em><strong>Згідно з першим звітом експертів місії ЄС українська законодавча база має високу відповідність із базою ЄС, цей етап є вагомим на шляху до укладання &laquo;промислового безвізу&raquo;.</strong></em></p>

Економіка України почне відновлюватися у другому кварталі - Мінекономіки

Економіка України в першому кварталі 2021 року продовжувала скорочуватися, і за попередніми даними Держстату, реальний ВВП впав на 2,0%. Відновлення розпочнеться у другому кварталі завдяки низькій базі порівняння та вакцинації.

Податкові ініціативи уряду призведуть до зростання тиску на бізнес, – Южаніна

Запропоновані урядом зміни до податкового законодавства неприйнятні для бізнесу, він не зможе працювати в таких умовах. Про це заявила народний депутат, член парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна.

В Україні реалізують проєкт з активізації ринку річкових перевезень

Кабінет Міністрів на засіданні 17 травня схвалив постанову, якою розпочав реалізацію експериментального проєкту із заходження до річкових портів України суден під прапорами держав, з якими не укладено міжнародних договорів про судноплавство на внутрішніх водних шляхах.