НОВИНИ

З’явився аналіз фінансових показників ОТГ у 24 областях за минулий рік

Експерти підготували черговий аналіз фінансових показників 872 ОТГ за підсумками 2020 року у розрізі кожної із 24 областей. В аналізі використані фінансові показники аналогічні до тих, які були враховані в рейтингу ОТГ, згрупованих за критеріями чисельності населення. Про це повідомляє decentralization.gov.ua.  

У президента прогнозують зростання ВВП на 5,1% в 2021 році

Заступник глави Офісу президента України Юлія Свириденко очікує зростання ВВП на 5,1% в 2021 році. Про це вона заявила 17 березня під час спілкування з журналістами в кулуарах форуму «Україна 30. Малий і середній бізнес і держава».

Міжбанк: ПриватБанк збив запал спекулянтів

У середу на валютному ринку особливого спокою не було, хоча до вечора котирування по долару майже повернулися до ранкових значень 27,715/27,735 гривень, а євро лише трохи підріс зі стартових 32,96/32,99 гривень до 33,00/33,02.

Впровадження електронної трудової книжки — головні нюанси

В Україні запроваджується облік трудової діяльності працівника в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Про це пише Координаційний центр з надання правової допомоги.

Що треба знати про мікрокредити - пояснення НБУ

Сьогодні мікрокредити — поширене явище. Це невеликі позики на короткий термін, так звані позики до зарплати, які видають фінансові компанії. Такі кредити видаються значно швидше за банківські, адже не потрібно заповнювати багато документів. Однак їхня вартість суттєво перевищує позику у банку.

Про це повідомляє Національний банк України.

ФРУ та ДФС продовжують взаємодію у досягненні максимальної легалізації ринків підакцизних товарів

17 березня роботодавці зустрілись з Головою ДФС Вадимом Мельником.

Темою обговорення були проблеми функціонування ринків підакцизних товарів, зокрема ринків нафтопродуктів та алкоголю.

Банки відхилили більшість заявок на іпотеку під 7% (інфографіка)

За перші два тижні впровадження програми «Доступна іпотека 7%» банки підписали 10 відповідних договорів на 7,2 млн грн. Загалом за цей період до банків звернулися по 48 кредитів. Погоджено всього 21% заявок.