НОВИНИ

Міжбанк: новина про відставку Смолія призвела до ланцюгової реакції

Як ми і попереджали в своєму ранковому прогнозі – четвер на валютному ринку пройшов дуже складно, з великим калейдоскопом подій і новин, поки негативних для гривні.

Головна новина останньої доби – вчорашня вечірня відставка голови НБУ Якова Смолія – ​​призвела до ланцюгової реакції на всіх сегментах ринку і різних політичних заяв від депутатів Верховної Ради і Офісу Президента до представників МВФ і послів провідних країн світу.

Ефективний оверсайт та нагляд за інфраструктурами ринків капіталу: НБУ та НКЦПФР домовилися про співпрацю

Національний банк України та Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України 01 липня 2020 року уклали Меморандум про взаєморозуміння стосовно співробітництва з оверсайта та нагляду за інфраструктурами ринків капіталу в Україні.

Голова Національного банку Яків Смолій написав заяву про звільнення через систематичний політичний тиск

"Протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск. Це унеможливлює ефективне виконання мною як Головою покладених на мене обов’язків керівництва діяльністю Національного банку та взаємодію з іншими державними органами. Своєю відставкою я прагну застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні", - заявив Яків Смолій.

Зміни до Податкового кодексу України: особливості заповнення декларації з податку на прибуток

Державна податкова служба України у зв’язку з набранням чинності Законом України від 16 січня 2020 року N 466 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві” (далі – Закон N 466) листом від 04.06.2020 № 8939/7/99-00-07-02-01-07) повідомила про особливості заповнення Податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі – декларація) за звітні періоди 2020 року.

Хто з юросіб може стати єдинником четвертої групи — ДПС

Головне управління ДПС у Тернопільській області акцентувало, що до платників єдиного податку, які відносяться до четвертої групи - сільськогосподарські товаровиробники, належать юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%.

Національний банк прийняв повноваження з регулювання ринків небанківських фінансових послуг

‟Сьогодні, 1 липня 2020 року, починається новий етап розвитку небанківського ринку, який несе як великі можливості для ринку та для споживачів, так і великі виклики. ”Спліт” - одна з найбільших реформ на фінансовому ринку і одна з найскладніших, адже вона вимагає одночасно й трансформації Національного банку, і переналаштування учасників ринку, а також паралельне напрацювання концепцій розвитку кожного сегменту небанківського фінансового ринку”, - наголошує Голова Національного банку Яків Смолій.