НОВИНИ

Кому з 1 липня підвищать пенсію?

1 лип­ня зно­ву зрос­туть пен­сії де­яких ка­те­го­рій гро­ма­дян. Від­по­від­но до За­ко­ну «Про Дер­жавний бюд­жет Ук­ра­їни на 2020 рік» із 1 лип­ня під­ви­щу­ють­ся роз­мі­ри про­жит­ко­во­го мі­ні­му­му (ПМ) для різ­них груп на­се­лен­ня. Зок­ре­ма, роз­мір ПМ для осіб, які втра­ти­ли пра­цез­датність, збіль­шу­єть­ся із 1638,00 до 1712,00 грн. Про це по­ві­до­мив «Пен­сій­ний кур’єр» на сво­їй сто­рін­ці у фей­сбу­ці.

Понад півтори сотні земельних ділянок під Києвом буде знову виставлено на торги з липня

Фонд гарантування вкладів виставить на аукціон 3 липня 2020 року понад півтори сотні земельних ділянок під Києвом та основні засоби, що обліковуються на балансі АТ «Дельта Банк». Відкриті торги пройдуть на електронному майданчику ProZоrro.Продажі.

Податки по-новому: як влада буде рахувати доходи українців

Верховна Рада України вже втретє забракувала програму діяльності уряду. І в проваленому документі був пункт, під який Кабмін вже готує законопроєкт. Він стосується всіх українців. Йдеться про обов’язкове декларування доходів. Уряд вважає, що кожен повинен відзвітувати про все, чим володіє – про квартиру, дачу, машину, коштовності, депозити… Це називається “нульовим” або “одноразовим” декларуванням, або ж “амністією капіталу”.