НОВИНИ

Падіння у базових галузях економіки України сповільнилося майже в 2 рази

У травні 2020 року спостерігалося поступове відновлення економічної активності як в Україні, так і поза її межами з огляду на послаблення карантинних обмежень. Падіння Індексу виробництва базових галузей (ІВБГ) уповільнилося до 8,9% р/р (з 15,4% р/р у квітні).

Про це йдеться в “Макроекономічному та монетарному огляді” Національного банку (червень 2020 року).

Кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані скасували

Сьогодні, 3 липня, в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 720-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень"

Скільки платили фрілансерам під час карантину

Фріланс залишається чи не найактуальнішою темою з початком карантину та після його послаблення. Чимало людей вирішили використати вимушені канікули з користю – додатково заробити, не виходячи з дому.

Про це свідчить статистика Прозора робота.

НБУ: у другому півріччі економіка України має перейти до зростання

В Україні завершився найскладніший період для економіки. Так, у другому півріччі економіка України має перейти до зростання.

Про це повідомив директор департаменту статистики та звітності Національного банку України Юрій Половньов у відеокоментарі, повідомляє пресслужба НБУ.

Bloomberg оцінив цьогорічний удар по туристичному бізнесу в $3,3 трлн

Світовий туристичний бізнес може недорахуватися в цьому році до $3,3 трлн.

Такого висновку дійшли аналітики Конференції ООН з торгівлі та розвитку. Такі збитки можуть виникнути в разі розвитку пандемії за гіршим сценарієм, якщо карантинні заходи будуть продовжені на 12 місяців, пише Bloomberg.

Міжбанк: новина про відставку Смолія призвела до ланцюгової реакції

Як ми і попереджали в своєму ранковому прогнозі – четвер на валютному ринку пройшов дуже складно, з великим калейдоскопом подій і новин, поки негативних для гривні.

Головна новина останньої доби – вчорашня вечірня відставка голови НБУ Якова Смолія – ​​призвела до ланцюгової реакції на всіх сегментах ринку і різних політичних заяв від депутатів Верховної Ради і Офісу Президента до представників МВФ і послів провідних країн світу.

Ефективний оверсайт та нагляд за інфраструктурами ринків капіталу: НБУ та НКЦПФР домовилися про співпрацю

Національний банк України та Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України 01 липня 2020 року уклали Меморандум про взаєморозуміння стосовно співробітництва з оверсайта та нагляду за інфраструктурами ринків капіталу в Україні.