НОВИНИ

Чому банки блокують рахунки за Законом про фінмоніторинг

Як ми вже повідомляли, Постановою Правління Національного банку від 19 травня 2020 року № 65 затверджено нове Положення про здійснення банками фінансового моніторингу. Постанова набрала чинності 22 травня. Саме на підставі її норм банки збирають інформацію про клієнтів та блокують, за потреби, рахунки. 

Президентський законопроект про судову реформу: ВС в цілому підтримав

Раніше ми писали, що Президент зареєстрував у Парламенті законопроект № 3711 про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування.

Розширено перелік витрат, які можна включити до податкової знижки за 2020 рік

В Україні почав діяти закон, що підвищує соціальні гарантії для окремих категорій осіб

З середи, 1 липня, набуває чинності підписаний президентом України Володимиром Зеленським закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб", заявила заступник голови Офісу президента Юлія Соколовська.

Кому з 1 липня підвищать пенсію?

1 лип­ня зно­ву зрос­туть пен­сії де­яких ка­те­го­рій гро­ма­дян. Від­по­від­но до За­ко­ну «Про Дер­жавний бюд­жет Ук­ра­їни на 2020 рік» із 1 лип­ня під­ви­щу­ють­ся роз­мі­ри про­жит­ко­во­го мі­ні­му­му (ПМ) для різ­них груп на­се­лен­ня. Зок­ре­ма, роз­мір ПМ для осіб, які втра­ти­ли пра­цез­датність, збіль­шу­єть­ся із 1638,00 до 1712,00 грн. Про це по­ві­до­мив «Пен­сій­ний кур’єр» на сво­їй сто­рін­ці у фей­сбу­ці.

Понад півтори сотні земельних ділянок під Києвом буде знову виставлено на торги з липня

Фонд гарантування вкладів виставить на аукціон 3 липня 2020 року понад півтори сотні земельних ділянок під Києвом та основні засоби, що обліковуються на балансі АТ «Дельта Банк». Відкриті торги пройдуть на електронному майданчику ProZоrro.Продажі.