НОВИНИ

Гонтарева відмовилася прогнозувати курс гривні на 2016 рік

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева відмовляється прогнозувати курс гривні на 2016 рік, але прогнозує інфляцію у 12%. Про це вона сказала, відповідаючи на запитання депутатів у парламенті, передає Українська правда.

Мінфін заявляє про спрощення звітності з ПДВ для платників податків

У зв’язку із змінами, які були внесені до Податкового кодексу України у грудні 2015 року (Закон України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII), Міністерством фінансів України 28 січня 2016 року затверджено нові форми та порядок заповнення звітності з ПДВ (Наказ №21 "Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість"). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів України.

Інвестори розчаровані відставкою Абромавічуса

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) висловила невдоволеність та глибоку стурбованість через причини, які привели до заяви міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса про відставку. Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній на сайті Асоціації. 

Через відставку Абромавичуса Україна може залишитись без грошей МВФ  

Заяву про відставку міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса може остаточно заблокувати міжнародне фінансування України у зв'язку із стурбованістю партнерів країни політичною корупцією. Про це йдеться в повідомленні Центру економічної стратегії на сторінці спільноти в Facebook, передає ресурс Golospravdy.com

Новий кредит: Парламент ратифікував кредитну угоду з Японією на $300 мільйонів

Верховна Рада ратифікувала угоду з Японією про надання Україні кредиту в 36,97 мільярда японських ієн (близько 300 мільйонів доларів), які український уряд планує витратити на проведення економічних реформ, передає УНІАН.

«Не личить слугам народу давати оцінку народу, якому вони мають служити» - В. Панов

На прохання ряду мас-медіа Володимир Панов, голова Обласного об’єднання організацій «Закарпаття», один із ідеологів «Закарпатського економічного експерименту», надав офіційний коментар щодо відхилення законопроекту «Про створення спеціальної економічної зони «Закарпаття», ініційованого народним депутатом України Мураєвим Є.В., та скандальних заяв народних депутатів Соболєва Є.В. та Тимошенко Ю.В. на засіданні комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції.

Г. Москаль: Державний бюджет складали "барани"

В інтерв'ю виданню "Обозреватель" Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль в деталях розповів про актуальний стан справ на Закарпатті. Левова частка діалогу була присвячена питанням економічної ситуації в регіоні та країні в цілому. Текст інтерв'ю обубліковано на офіційному сайті губернатора.

Абромавічус має залишитись - Порошенко

Президент Петро Порошенко вважає, що міністр економіки Айварас Абромавчус повинен продовжити свою роботу в Кабінеті міністрів. Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook вчора після зустрічі з міністром.