НОВИНИ

Дефіцит в 3,7 % ВВП та інші промовисті цифри: опубліковано Закон про Держбюджет-2016

Граничний обсяг дефіциту Державного бюджету України на 2016 рік затверджено у розмірі 83,69 млрд грн, або 3,7% ВВП, що погоджено з Міжнародним валютним фондом. Відповідний закон "Про державний бюджет України на 2016 рік" опублікований в газеті "Урядовий кур'єр" у вівторок, передає УНН.

В грудні обсяг відшкодування ПДВ став максимальним протягом 2015 року

У грудні 2015 року обсяг відшкодування платежів із податку на додану вартість суб'єктам підприємництва в Україні становив 9,486 млрд грн. Про це йдеться у повідомленні Державної казначейської служби України, передає УНН.

Податкові новації - 2016: навантаження посилюється

Офіційне друковане видання Державної фіскальної служби України "Вісник" у своєму матеріалі узагальнило податкові новації, прийняті владою.
Основні зміни, передбачені Законом України   від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Ріст американського долара в 2016 році поб'є всі рекорди - Bloomberg

Експерти Bloomberg провели дослідження, згідно з яким у 2016 році курс долара США виросте відносно всіх основних конкурентів, крім канадського долара, британського фунта стерлінгів і норвезької крони, передає Корреспондент.net.

Європейський бізнес поставив невтішну оцінку Україні (дослідження)

Податковий тиск, корупція та відсутність динаміки у проведенні реформ незмінно були основними бар’єрами для бізнесу протягом всього 2015 року. Такі висновки зроблені в дослідженні індексу інвестиційної привабливості, проведеному Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА).