НОВИНИ

Середня зарплата до кінця року виросте на 900 грн — прем’єр-міністр

За даними Держстату в березні реальна зарплата (тобто з урахуванням інфляції) зросла на 9,5% проти березня 2020 року і склала 13,6 тисячі гривень. Це на 2,2 тисячі гривень більше, ніж було за цей же місяць минулого року.

ФРУ вимагає термінових законодавчих змін з метою удосконалення управління об’єктами держвласності в Україні відповідно до рекомендацій ОЕСР

Федерація роботодавців України підтримує рішення Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2021 року щодо зміни наглядової ради компанії НАК «Нафтогаз України» та звільнення голови правління. Про це йдеться у зверненні ФРУ до Прем’єр-міністра України.

В Україні прожитковий мінімум не встигає за ціновим «максимумом»

Прожитковий мінімум в Україні – мінімальний. 2189 гривень на людину. Хотілося б, заради експерименту, побачити, як виживають на цю мізерію ті, хто її встановлював. А, по-друге, ціни суттєво зростають. Тому годі прожитковому мінімуму догнати цінові «максимуми». Та й не все враховано в цьому мінімумі.     

Україна завершила розміщення євробондів на $1,25 млрд: які країни купували облігації

Україна здійснила розрахунки по новому випуску єврооблігацій на $1,25 млрд з погашенням в 2029 році. При цьому найбільший попит був з боку інвесторів з Великобританії, США і країн континентальної Європи.

Нові субсидії: лише готівкою і не для всіх

З 1 травня 2021 року в Україні змінюються правила отримання субсидій. Так, призначення житлових субсидій, в тому числі – на наступні пів року, буде здійснюватися тільки після подачі нової заяви про призначення цієї допомоги.

Коли українські власники електромобілів отримають повноцінну інфраструктуру

Щомісяця в Україні реєструють понад півтисячі автомобілів з електричним двигуном. Минулого року кількість таких авто склала понад 7 тисяч одиниць, і на думку експертів, у майбутньому їх число буде неухильно зростати.