НОВИНИ

Ще одна державна гарантія: як НБУ планує рятувати небанківські фінустанови від банкрутств

Концепцію створення системи гарантування для страхових компаній (СК) і кредитних спілок уже погодила Рада з фінансової стабільності — об'єднує НБУ, Мінфін, ФГВФО та НКЦПФР. Гравці ринку здебільшого таку ініціативу підтримують

До кінця року домогосподарства за оподаткуванням прирівняємо до спрощеної системи ФОПів — Галина Третьякова

Голова Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова розповіла, що зараз готується законопроект про оподаткування домогосподарств: "У ньому ми визначимо, хто такий голова домогосподарства? Чи він один, чи два? Хто несе відповідальність за декларування доходів?".

Volkswagen інвестує $48 млн у відновлювальні джерела енергії

Німецький автомобільний концерн Volkswagen планує інвестувати близько 40 млн євро ($48 млн) в європейські вітряні і сонячні проєкти до 2025 року в рамках прагнення стати вуглецево-нейтральним. Про це заявив глава однойменного бренду групи, передає Reuters.

Земля подорожчає: скільки дадуть за гектар після відкриття ринку

В Україні з 1 липня планують відкрити ринок землі – парламент напередодні ухвалив один з останніх законопроєктів, необхідних для фіналу земельної реформи. Зараз вартість одного гектара землі в Україні оцінюють у 30 тис. гривень. Але ціни можуть помітно зрости після відкриття ринку — поступово до 10−15 тис. євро за гектар, як у наших найближчих сусідів.

Як «спрощенцям» сплачувати єдиний податок у разі діяльності не за місцем реєстрації

Фізична особа — підприємець свою господарську діяльність може здійснювати на свій вибір або за місцем реєстрації, або ж за межами сільської, селищної, місцевої ради, в якій він зареєстрований. При цьому подання заяв та звітності, отримання довідок, сплата податків здійснюється в контролюючому органі за податковою адресою платника.