НОВИНИ

На Закарпатті у першому кварталі платники сплатили майже 110 млн гривень за землю

З початку року, протягом січня-березня, землевласники та користувачі земельних ресурсів на Закарпатті сплатили до бюджетів територіальних громад понад 109,4 млн гривень. Про це інформує начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Ілля Матьола.

Створено електромобіль Єва з сонячними батареями: вартість серійної версії (фото)

Науковці СНУ ім. В. Даля створили макет електромобіля з покращеними характеристиками, за допомогою якого можна вдосконалити технологію його виробництва та дослідити його роботу у реальних умовах. Він є цілком функціонуючим та в запропонованому вигляді здатний проїхати до 100 км та розвивати швидкість до 80 км/год.

ВЕРХОВНА РАДА ПРИЙНЯЛА У ПЕРШОМУ ЧИТАННІ ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО ЗАПРОВАДЖЕННЯ АГРОСТРАХУВАННЯ В УКРАЇНІ

27 квітня на засіданні Верховної ради України рішенням 286 народних депутатів у першому читанні прийнято законопроект №5104, яким запроваджується новий інструмент підтримки аграріїв – агрострахування з державною підтримкою.

Яким буде автомобільний ринок у найближчі 15 років – прогнози Boston Consulting Group

Електрифіковані автомобілі, в тому числі гібриди, за останній рік досягли великого успіху. Продажі підключених гібридів (PHEV) і електромобілів (BEV) були особливо високими: їх частка на ринку легкових автомобілів зросла до 2,2% в 2020 році в США, 5% в Китаї і вражаючих 9,3% в ЄС, де продажі електрифікованих автомобілів у четвертому кварталі виросли на 230% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Забруднення повітря: на скількох підприємствах у 2020 році виявили порушення

Ледь не щодня у Києві та інших областях фіксується понаднормовий рівень забрудненості повітря. Столиця вже неодноразово потрапляла у десятку міст з найбільшою кількістю домішок у повітрі.