НОВИНИ

"Сплячі" ФОП, які припиняли діяльність у липні, повинні сплатити ЄСВ за червень - липень 2020 року

Cамозайняті особи, які у липні 2020 року подали заяви про держреєстрацію припинення підприємницької діяльності та про зняття з обліку як платника ЄСВ на підставі п. 915 розд. VIII Закону № 2464, зобов'язані були подати Звіт з ЄСВ за звітні періоди 2017 - 2019 роки (якщо відповідна звітність не була подана раніше) та "ліквідаційний" Звіт з ЄСВ за 2020 рік включаючи той місяць, в якому припинено підприємницьку або незалежну професійну діяльність, та сплатити ЄСВ за червень та липень 2020 року.

Коментар Голови Федерації роботодавців Закарпаття Володимира Панова для businessz.com.ua щодо оптимальної моделі економічного розвитку України.

Володимир Панов, Голова Федерації роботодавців Закарпаття, дав коментар для businessz.com.ua про власну позицію з підтримки індустріально-інноваційної  моделі економічного розвитку України.

ЄСВ: який термін сплати підприємцями – платниками єдиного податку за себе

Платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування - підприємці - платники єдиного податку зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний податок (абз. третій частини восьмої ст. 9 Закону № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»).