НОВИНИ

Україна і США домовилися протидіяти тіньовій економіці  

Олексій Любченко зустрівся з представниками Американської торговельної палати в Україні. Сторони погодилися протидіяти тіньовій економіці та гармонізувати українське законодавство з міжнародними стандартами.

Сплячі ФОПи мають право на списання ЄСВ

З 3 червня 2020 р. у сплячих ФОПів з’явилася можливість списати борг з ЄСВ, який виник з 2017 року. Проте така можливість стосується тільки загальносистемників і лише тих, які не отримували доходів з 2017 року (тобто, дійсно, «сплячих»). Строк подання заяви та документів закінчився 31 серпня.

На підтримку програм із захисту екології великий бізнес Півдня спрямував більше 10 мільйонів гривень

Відповідно до чинного податкового законодавства екологічний податок сплачують підприємства, які на підставі спеціальних дозволів здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, у водні об’єкти або розміщують відходи. У Південному управлінні наразі такі дозволи мають 23 компанії.

Проведення документальних і фактичних перевірок планують поновити

Народні депутати вважають, що мораторій на перевірки податкової, запроваджений на час карантину, допомагає підприємцям ухилятися від сплати податків. Тому парламентарі пропонують скасувати зазначені обмеження для великих платників податків.