НОВИНИ

Міклош назвав головну перешкоду для інвестицій в Україну

Інвестиціям в Україні, зокрема іноземним, заважає відсутність належного захисту прав власності. Таку думку висловив екс-віце-прем’єр Словаччини, глава Стратегічної групи радників з підтримки реформ, головний економічний радник прем’єр-міністра України Іван Міклош.

"Газпром" оскаржив рішення арбітражу щодо спору з "Нафтогазом" по транзиту

"Газпром" 29 березня 2018 року подав до апеляційного суду клопотання про оскарження і часткове скасування остаточного рішення по арбітражному розгляду у справі з "Нафтогазом України" про транзит газу. Про це повідомляє ZN.ua.

Заборгованість по заробітній платі в Україні сягають майже 2,5 мільярда - Держстат

Станом на 1 березня 2018 року заборгованість із заробітної плати в Україні склала 2455,9 млн грн, зменшившись у порівнянні з лютим на 79,4 млн грн. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

Великі держпідприємства отримали 32,6 млрд грн. чистого прибутку

Станом на кінець першого півріччя 2017 року портфель з 91 найбільшої держкомпанії отримав чистий прибуток у розмірі 32,6 мільярда гривень, що, за уточненими даними, майже на 34,8% більше, ніж за аналогічний період 2016 р., — випливає зі звіту Мінекономрозвитку про результати діяльності 100 найбільших ДП за 6 місяців 2017 р.

Нові правила паркування: покарання та штрафи

З другого півріччя 2018 року близько 15 мільйонів водіїв і 10 мільйонів автовласників будуть жити уже за новими правилами паркування. Крім врегулювання правил паркування, зупинки та стоянки, закон удосконалює механізм притягнення до адміністративної відповідальності власників автівок.

В Україні ліквідовують податкові інспекції

Кабінет міністрів України почав перший етап структурної реорганізації Державної фіскальної служби, в ході якого районні податкові інспекції втратять статус юридичних осіб і приєднаються до головних управлінь ДФС в регіонах. Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства фінансів, таке рішення Кабмін затвердив постановою «Про реформування деяких територіальних органів Державної фіскальної служби» від 28 березня 2018 року.