РЕЙТИНГИ

Україна знову втрачає позиції в рейтингу країн з прав власності

За результатами 2016 р. показник Індексу прав власності України зберігся на рівні 3,9 пункту з 10 можливих, але в світовому рейтингу країна опустилася на 115 місце з 128 (в минулому році Україна займала 109 місце з 129).  При цьому в регіональному рейтингу Україна зайняла передостаннє 19-е місце в Східній Європі і Центральній Азії, випередивши лише Молдову. Про це повідомляє прес-служба Українського товариства економічних свобод – партнер Альянсу прав власності (Property Rights Alliance), який щорічно розраховує індекс.

 

Топ-5 областей України за обсягами експорту в 2016 році

У січні-травні 2016 року в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року тільки п'ять українських регіонів покращили показники експорту. Серед них і Закарпатська область. 
Про це свідчать дані Державної служби статистики.

"Інвестиційна карта світу": які країни залучають найбільше іноземних інвестицій?

Аналітики американського видання Howmuch порівняли розміри прямих іноземних інвестицій в різних країнах сучасного світу. Експерти згрупували країни в карту світу, де розміри держав визначаються обсягом залучених інвестицій. Таким чином деякі великі за площею країни і зовсім "зникли" з імпровізованої карти. Для прикладу спробуйте знайти на карті найбільшу країну Європи - Україну. В "інвестиційному світі" такої країни взагалі не існує. 

Рейтинг інвестиційної привабливості: Україна опускається на дно

Гамбурзький інститут світової економіки (HWWI) спільно з німецькою аудиторською компанією BDO AG оприлюднили свіжий рейтинг країн за інвестиційною привабливістю BDO International Business Compass (IBC). В порівнянні з минулим роком Україна в даному рейтингу опустилася на 41 сходинку.