НОВИНИ

У Держпраці нагадали, з яких причин працівника можуть відсторонити від роботи

З яких причин працівника можуть відсторонити від роботи, роз'яснила головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Полтавській області Яна Ягодовська.

Комплексна реконструкція кварталів застарілого житла: Мінрегіон розробив законопроект

Питання реконструкції застарілого житлового фонду в Україні надзвичайно актуальне та потребує термінового вирішення на основі оновленої законодавчої бази з урахуванням існуючого досвіду.

Падіння промвиробництва в Україні знову прискорилося

Обсяги промислового виробництва в жовтні 2020 року порівняно з аналогічним місяцем минулого року скоротилися на 5,0%. Це більше, ніж у вересні, коли було зафіксовано падіння на 4,4%.Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

Трудові відносини між працівником і ФОП: у Держслужбі зайнятості назвали 5 нюансів

Фізичні особи - підприємці (ФОП) становлять досить вагому частку від усіх роботодавців. Втім, не завжди оформлення трудових відносин ФОПа з працівниками відбувається в повній відповідності до вимог законодавства. При цьому на фізосіб-підприємців поширюються ті ж нормативно-правові акти, які регулюють підприємницьку діяльність, що й на юросіб, якщо інше не встановлено законом або не випливає із суті відносин (ст. 54 Цивільного кодексу).

Перереєстрація автомобіля: чи потрібно уточнювати дані з транспортного податку

Зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також інших прирівняних до них транспортних засобів, перереєстрація транспортних засобів проводиться у разі зміни місцезнаходження або найменування власників – юридичних осіб, місця проживання або прізвища, імені чи по батькові фізичних осіб, які є власниками транспортних засобів.Про це повідомляє Головне управління ДПС у Закарпатській області.