НОВИНИ

Довідка про склад сім'ї тепер не потрібна для деяких державних послуг

Кабінет Міністрів схвалив пропозиції Мінцифри щодо виключення довідки про склад сім'ї з переліку документів, що подаються заявниками під час отримання 6 державних послуг.  Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Мінцифри.

Найближчим часом розпочнеться ліквідація головних управлінь Держгеокадастру: рішення Уряду

ЄСПЛ вперше застосував доктрину "плодів отруєного дерева" до інформації від приватних осіб

Будь-які свідчення, якщо вони отримані внаслідок катувань або жорстокого поводження, не можуть бути використані як докази. Це абсолютне правило поширюється не тільки на дії державних органів, а й на приватних осіб.

Президент підписав Закон про штрафи за неносіння масок

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX (законопроект № 3891), який Верховна Рада ухвалила 6 листопада. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Президента.

Рахунок за карантин: скільки в Україні і світі витрачають на допомогу бізнесу під час пандемії

Намагаючись запобігти соціальному та економічному колапсу, західні країни виділяють безпрецедентні суми на підтримку бізнесу і громадян під час пандемії. Найближчі західні сусіди України також запустили ряд масштабних програм допомоги, у порівнянні з якими українські антикризові заходи виглядають абсолютно непереконливо.

Уряд схвалив внесення змін до Митного тарифу

18 листопада Уряд схвалив розроблений Мінфіном спільно з Держмитслужбою та профільною асоціацією «Укрлегпром» законопроект «Про внесення змін до розділу ХІ Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на товари легкої промисловості».