НОВИНИ

Євросоюз для українського бізнесу: як це - на прикладі підприємства в Чернігові

Компанія COLLAR виробляє товари для тварин - одяг та аксесуари. У Чернігові підприємство працює з 1995 року. Наразі компанія дає роботу понад 500 чернігівцям. Ще чотири офіси COLLAR знаходяться у Польщі, Іспанії, Росії та США. Продукцію компанії можна купити у 70-ти країнах світу.

Мінсоцполітики пропонує по-іншому розраховувати прожитковий мінімум

В Україні планують змінити основну схему розрахунку прожиткового мінімуму. Це пов’язано зі стандартами соцдопомоги та з тим, що означає прожитковий мінімум в загальній схемі. Саме поняття відбиває суму, яка дозволяє громадянину існувати без розкоші, але і без ризику померти. До прожиткового мінімуму повинні бути прив’язані всі основні суми, якими оперують економісти й фінансисти.

Україну відвідали в чотири рази менше іноземних туристів

Кількість іноземних туристів, які в’їхали на територію України в цьому році, через пандемію коронавірусу COVID-19, зменшилася майже в чотири рази – 2,7 млн за дев’ять місяців 2020 року проти 10,7 млн за аналогічний період 2019 року.

Роботодавців все більше цікавлять співробітники без досвіду роботи

З початку року аналітики відзначили максимальну кількість вакансій для здобувачів без досвіду роботи. Експерти пояснюють, що таке явище – закономірно, адже малодосвідченим співробітникам можна платити менше.

Затверджено план комплексних перевірок бізнесу на 2021 рік

Згідно з планом, у 2021 році контролюючими органами буде проведено 4,8 тис. перевірок підприємств та підприємців. А от план перевірок Державної податкової служби на 2021 рік ще не затверджений; це повинні зробити до 25 грудня 2020 року.