РЕЙТИНГИ

Найкращі роботодавці для ветеранів: опубліковано рейтинг

Видання Forbes Ukraine спільно з консалтинговою фірмою Korn Ferry Ukraine вперше визначило найкращих роботодавців України для ветеранів. У нього ввійшли компанії, які запровадили найповніші та грунтовні системи адаптації демобілізованих колег.

ТОП-12 найпопулярніших автомобільних брендів в Україні

Підсумки першого місяця літа показують, що український ринок нових авто вийшов на сталий рівень після значного «спалаху» навесні (нагадаємо, у березні дилери продали на 1,5 тисячі одиниць більше нової техніки, ніж у лютому, а квітень та травень перевершили позначку 5 тисяч). легковиків на місяць). У червні ж загальна кількість нових авто, переданих власникам в Україні, перевищила 5,6 тисячі (разом із технікою, замовленою для переобладнання державними установами).

Найпопулярніші напрямки: який бізнес українці відкривають найчастіше

Українці почали активніше відкривати нові бізнеси. У червні-2023 було зареєстровано на 40% більше нових компаній, ніж за той самий місяць 2022 року. Найпопулярнішими напрямками діяльності стали  магазини, перукарні та салони  краси.

ТОП-10 ІТ-компаній України, що сплатили найбільше податку на прибуток

У 2022 році для ІТ-компаній почали діяти особливий податковий режим в рамках резидентства Дія.City. Він дозволяє звернути особливі умови оподаткування податку на прибуток, а саме Податок на виведений капітал (ПНВК) за ставкою 9%. Скористатись цією можливістю компанія могла тільки починаючи з другого кварталу 2022 року. За задумом ПНВК має зменшити податкові навантаження на компанії.