НОВИНИ

Бізнес просить налагодити комунікацію між ТЦК та підприємцями: що пропонують

Європейська Бізнес Асоціація пропонує ініціювати запровадження процедури електронної комунікації бізнесу з ТЦК та СП в частині ведення військового обліку, зокрема, надання роботодавцем інформації щодо зміни у статусі військовозобов’язаних та звірки списків військовозобов’язаних.

Мінцифра оприлюднила результати цифровізації будівництва

Мінцифра  опублікувала  результати роботи Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва за 3 місяці 2024 року. У системі створюють і зберігають документи, що фіксують характеристики та стан об'єктів на різних етапах будівництва.

Рейтинг найбільш популярних міст Європи у 2024 році для весняного сіті-брейка

Відпочинок у форматі сіті-брейк (від англійського city break) останнім часом стає дедалі популярним. Така концепція відпустки підходить для людей, які живуть і працюють у напруженому ритмі. Зазвичай у них немає можливостей поїхати за довгий час, тому беруть два-три дні відпустки, щоб вирватися на кілька днів в інше місто для перезавантаження.

Як розблокувати зупинену податкову накладну — ДПС

Якщо реєстрація податкової накладної була зупинена, необхідно підготувати та подати Повідомлення про розблокування податкової накладної, завершення від якості підготовки цього документа вимагає результату його розгляду. Про це  нагадали  посадовці Головного управління ДПС у Черкаській області.

В ЄДР реалізовано функціонал виключення інформації про кінцевих бенефіціарів юрособи на підставі вказівки Мін'юсту

Державне підприємство «Національні інформаційні системи»  повідомило , що 5 квітня 2024 року запровадило програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (ЄДР).

Поновлення договорів оренди землі: додаткова угода чи новий договір?

Незважаючи на усі намагання законодавця розставити всі крапки над “і” щодо поновлення договорів оренди землі, дискусії серед юристів, аграріїв, орендарів та орендодавців точаться і до тепер. Більше того з'явилися нові суперечки, пов'язані із тим, що часом землекористувачі плутають поновлення договору оренди землі з переважним правом орендаря на укладення договору оренди землі на новий строк. У цьому контексті мені частом згадується бородатий анекдот про фермера, який шукав привабливу ділянку для вирощування овочів: “У мене на прикметі є чудова ділянка, - говорить йому помічник, - помірно волога, з родючим ґрунтом, гарним під'їздом, на ній дають високі врожаї і овочі, і зернові”. “Але чому тоді її не обробляє попередній орендар?” - запитує фермер. “Це тому, - відповідає помічник, - що він поганий боксер”. На щастя, сьогодні конфлікти аграріїв вже не прийнято вирішувати кулаками, проте варто бути надзвичайно обачними, оскільки для конкурентів найпривабливішим часом для відвоювання земельного банку є саме момент, коли строк дії договору спливає.

Реформа БЕБ - очікування vs реальність: що потрібно змінити, щоб зменшити тиск на бізнес?

Реформа Бюро економічної безпеки (далі - БЕБ, Бюро) - одна з ключових тем сьогодення, адже перезапустити БЕБ до 1 липня 2024 року Україна зобов'язалась у рамках програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ) та Ukraine Facility. Від цієї реформи залежить доля міжнародної допомоги на суму понад 21 млрд євро.