ПОГЛЯД

“Релоковані підприємства – це не тільки технології та споруди, це і переїзд працівників та їх сімей”,   – Володимир Панов

Вчора на Ужгородщині стартував перший у регіоні економічний форум «Релокація на Закарпаття: європейський вимір», участь в якому брали представники бізнесу, неурядових організацій, влади і міжнародні партнери, котрі з перших днів повномасштабної війни надають прихисток евакуйованим українцям, передають гуманітарну допомогу та підтримують бізнес у цей непростий час.

Голова Федерації роботодавців Закарпаття Володимир Панов: «Найбільший капітал — люди, і їх повертатимемо додому»

У надскладний для країни час мільйони українців вимушено залишили домівки. Багато з них опинилися за кордоном, де знайшли собі не лише прихисток, а й роботу.

Автозавод «Єврокар» на перший день війни зупинив виробництво і зробив з нього гуманітарний хаб. Як він працює?

До війни закарпатський завод «Єврокар» випускав сучасні автомобілі Skoda, Volkswagen, Seat, Audi. Але вторгнення Росії в Україну перевернуло все з ніг на голову. З перших днів війни завод перепрофілювали в гуманітарний логістичний хаб, який приймає гуманітарну допомогу з європейських країн і далі відправляє в «гарячі точки» країни.

В Україні один з найнижчих рівнів економічної активності в Європі – економіст

В Україні один з найнижчих рівнів економічної активності в Європі – частка українців, які працюють (або готові почати працювати) у віці 15−64 роки, становить 67,5%, тоді як середній рівень в ЄС — 75%, у Швеції – понад 80%.

Якими будуть податки для учасників індустріальних парків в Україні

Впроваджуючи реформи, кожне міністерство намагається брати за основу успішний досвід найбільш розвинених країн світу. Це — логічно, адже не потрібно шукати кращий варіант методом спроб і помилок.